Vad är wrestling?

Tänkte jag skulle ägna detta inlägget åt att berätta vad wrestling egentligen är. Det verkar som att vissa enbart tror att det är ett annat namn för brottning, vilket det inte är.

Wrestling är en riktig scenkonst som är gjord för att underhålla publiken på bästa sätt. Detta för att alla matcher är uppgjorda från början, ja du hörde rätt, de är uppgjorda. Så alla grepp och slag och liknande är bestämda på förhand.

Även om alla slag och grepp redan är förutbestämda så är det viktigt att brottarna är uppmärksamma för att inte bli allvarligt skadade. Slag och grepp sker på riktigt och har en tuff effekt på kroppen även om brottarna överdriver lite  – allt för underhållningsvärdet.

Brottarna är oftast antingen ond eller god för att göra kontrasterna så stora som möjligt.

Det finns också regler som ska följas och allt övervakas av en domare.

Wrestling

Det finns sedan fem huvudsakliga sätt att vinna en match på:
* Fall – En brottare ligger med båda axlarna i golvet. Hans motståndare har en kroppsdel på honom och domaren hinner slå tre gånger i mattan.
* Ge upp – En av brottarna säger rent verbalt att han säger upp – ofta pga ett smärtsamt grepp han sitter fast i.
* Uträkning – En brottare hamnar utanför ringen och hinner inte tillbaka in igen innan domaren har räknat (oftast) till 10.
* Knock out – En brottare ligger på matten och domaren hinner räkna upp till (oftast) 10. Domaren slutar räknar så snart brottaren kommer upp på fötter.
* Diskvalificering – Om en brottare tar till någon form av vapen som t ex stolar, knogjärn eller liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *