Kategoriarkiv: Wrestling

WWE Live!

WWE var ju i Stockholm förra helgen och Köpenhamn dagen efter. Jag och kompisen passade faktiskt på att besöka huvudstaden och ta del av detta enormt häftiga event. WWE är ju världens största Wrestling-cirkus och det är inte så ofta de kommer till Skandinavien. Men det var så värt att få uppleva live efter att ha kollat på mycket på deras shower online. Efter att ha spenderat helgen i Stockholm satte vi oss lite för sent på söndagkvällen och skulle köra hem igen. Klumpigt nog så körde vi över en sten som skrapade upp hela underredet efter att vi kommit knappt halvvägs. Bilen klonkade och kluckade hela vägen hem och ja, nu såklart måste jag köpa nytt avgassystem till min bil , bara sådär hipp som happ. Så oerhört osmidigt, men sånt som händer. Det var iallafall en minnesvärd helg i Stockholm och jag fick uppleva något av det bästa jag vet live! drön

Ingen wrestling men mycket annat

Har inte sett så mycket wrestling på sistone, men det var ju en fin fight i UFC förra helgen! Det är ju alltid rätt kul att se på när folk boxar på varandra, och lika mycket som jag gillar showen i wrestling gillar jag allvaret i UFC.  Ska bli intressant att se hur mycket spö Alexander Gustavsson kommer få i slutet av maj. Kul att de kör på hemmaplan, men kan tänka mig att det blir som sist, och då är det ju knappast värt biljettavgiften! Nej, nu är det mycket annan sport som står i centrum. Hockeyslutspelet har ju varit riktigt dramatiskt och det känns som SHL börjar likna NHL mer och mer, med fler tacklingar och fult spel. Vet inte om det är på gott eller ont direkt. Nu drar ju Formel ett igång igen, men även där är det svårt att se några svenska framgångar. Eriksson hade inte bara behövt nya biltilbehör men en helt ny bil för att ha en chans att utmana! Ja, det var väl allt för nu. Lite sport såhär på vårkanten är alltid trevligt!ufc

Bästa påskpresenten!

wrestlingpalatsetFick verkligen den bästa påskpresenten – biljetter för mig och sambon till Wrestelingpalatset i Malmö! Är helt superextas och det är ju typ 6 månader kvar 😛

Men den som väntar på något gott heter det ju, så det är väl bara att vackert vänta.

Hoppas ni alla har en superbra påsk därute och skulle ni vilja ha något gott till kaffet så kan jag rekommendera dessa marsipanäggen. Sjukt goda, jag vågar inte räkna hur många jag har ätit idag lol

 

Becky Lynch

Idag tänkte jag att jag skulle lyfta fram en kvinnlig wrestler som jag tycker är helt fenomenal – Becky Lynch. Det är på något sätt lite ”värre” att se tjejer fightas än killar på något sätt. 

Becy

Även om allt är ”fejk” så tar de ändå en hel del stryk och faller väldigt hårt vid flera tillfällen. Kolla på denna matchen så förstår du vad jag menar, jag hade inte överlevt 30 sekunder :)

Vill önska god jul och gott nytt år!

Hoppas att ni har haft en riktigt god jul med onödigt mycket mat och dryck. I år känner jag mig extra lat och sitter bara och kollar på tv eller på coola wrestelingklipp på youtube.

Jag hävdar att det är för att jag är så trött i huvudet efter att ha friat jul igår med min familj, och framför allt mina syskonbarn. De kan verkligen tjata hål i huvudet på mig. De är verkligen det perfekta preventivmedlet! Snacka om att bli bullerskadad och att inte få en enda lugn stund på hela dagen :)

Men de är för goa, men i lagom doser. Behöver idag för att återhämta mig känner jag.

barn

Jag har gjort wrestling!

Ha, nu blev du lite förvånad va? 😉 Vad jag förstår på skvallertidningar så gäller det ju att göra en så säljande rubrik som möjligt även om den kanske inte är helt sann 😉

Igår så spelade jag för första gången WWE 2K14 på Xbox. Så jäkla roligt!! Jag var ju helt kass så klart, men roligt hade jag. Till mitt försvar så har jag inte spelat tv-spel sedan Super Mario Bros 3, och det är ju ett antal år sedan 😉

Jag älskar ju wrestling men är på tok för feg och för otränad för att ens överväga att testa det i verkligheten. Så Xboxspel kändes som ett bra alternativ :)

WWE 2K14

Tips för regniga dagar

regnÄr det fler än jag som inte alls känner för att gå ut när det bara regnar och är trist väder?? Så jag tänkte jag skulle dela med mig av lite tips när om ni tröttnat på allt som ni hittar på Netflix.

Kolla in TNA Impact Wrestling som var i maj i år, så jäkla coolt! Skrattar så jag håller på att dö ibland med :)

 

Om du inte gillar wrestling så mycket så rekommenderar jag dig att kolla på detta klippet med Jeff Dunham, han är verkligen fantastisk.

Har ni tips på annat kul att kolla på så kommentera gärna!

 

 

Vad är wrestling?

Tänkte jag skulle ägna detta inlägget åt att berätta vad wrestling egentligen är. Det verkar som att vissa enbart tror att det är ett annat namn för brottning, vilket det inte är.

Wrestling är en riktig scenkonst som är gjord för att underhålla publiken på bästa sätt. Detta för att alla matcher är uppgjorda från början, ja du hörde rätt, de är uppgjorda. Så alla grepp och slag och liknande är bestämda på förhand.

Även om alla slag och grepp redan är förutbestämda så är det viktigt att brottarna är uppmärksamma för att inte bli allvarligt skadade. Slag och grepp sker på riktigt och har en tuff effekt på kroppen även om brottarna överdriver lite  – allt för underhållningsvärdet.

Brottarna är oftast antingen ond eller god för att göra kontrasterna så stora som möjligt.

Det finns också regler som ska följas och allt övervakas av en domare.

Wrestling

Det finns sedan fem huvudsakliga sätt att vinna en match på:
* Fall – En brottare ligger med båda axlarna i golvet. Hans motståndare har en kroppsdel på honom och domaren hinner slå tre gånger i mattan.
* Ge upp – En av brottarna säger rent verbalt att han säger upp – ofta pga ett smärtsamt grepp han sitter fast i.
* Uträkning – En brottare hamnar utanför ringen och hinner inte tillbaka in igen innan domaren har räknat (oftast) till 10.
* Knock out – En brottare ligger på matten och domaren hinner räkna upp till (oftast) 10. Domaren slutar räknar så snart brottaren kommer upp på fötter.
* Diskvalificering – Om en brottare tar till någon form av vapen som t ex stolar, knogjärn eller liknande.